Krabbe grundbisque
2 kg krabber
1 hel gulrod i skiver
1 hel porre i skiver
1 hakket løg
1 bladselleri
1 skåret fennikel
10 peberkorn
4 liter vand
Opskrift Krabbe bisque
Krabber svitsets i olie i gryde, til de har fået en lille glød af rødligt skær, gerne blanceres med spiritus. Alle grønsager tilsættes samt peberkorn og salt svits det hele 5 min, kom der ved 4-5 liter vand ved og lad koge op. Sku ned for varmen og lad koge 15 min. Derefter stavblændes det hele og lad kog 5 min. Ved fuld blus, sluk for varmen og sigt fond 2 gange, fonden i en gryde og kassere krabber og grønsager.
Kog fonden ned til 2 til 3 liter
Krabbebisque opskrift
Tilsæt tomatpurè og paprika og citron
1 tsk paprika
1 spsk presset citronsaft
1 lille dåse tomatpurè
5 dl madlavningsfløde
Fyld 200 gr rejer eller krebsehaler
Spises med groft flutes
Krabberisotto opskrift
Brug fonden til sæt ris
4,5 dl fond
2 dl risotto ris
Start med 2 dl fond og 2 dl ris koge 5 min der næst rest fond lidt af gangen lad det koge til grød konsistens.
Tilbehør
Rødløg marmelade
Rygeostedip
Radiser